Secretariaat: Pol Anrys, Carleerstraat 6, 3012 Wilsele, Tel: 016/23.42.48, E-mail: pol.anrys@skynet.be

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaskop Frans


Contact en info: Adres: Groot Kapellen 12, 2400 Mol Tel: /
E-mail: Website: /
De fameuze speurneusen
Genre: Blijspel
Voor: 6 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het plaatselijk politiebureel wordt verbouwd. Dit brengt nogal wat ongemakken met zich mee voor de nieuwe korpschef en zijn manschappen. Dit belet hen echter niet om te trachten enkele misdrijven, die in het dorp gebeurden, op te lossen. Wanneer de onderzoeksrechter laat weten, dat zij persoonlijk het onderzoek naar een (zelf)moord zal leiden, slaan de stoppen door. Zij zullen de hulp van de bazige poetsvrouw en een nieuwe agent wel kunnen gebruiken om alles tot een goed einde te brengen.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Klok en klepel
Genre: Blijspel
Voor: 6 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het opvangtehuis voor dakloze mannen is maar karig bevolkt. Bij de overburen, in het vrouwentehuis, is er gebrek aan plaats. De directie beslist om enkele vrouwen in het mannentehuis te laten overnachten. De mannen zijn direct akkoord. De strijd zal echter hard zijn, want het vrouwelijk geslacht is in de minderheid. Misschien is geld in deze strijd wel 'de' oplossing. Wie zal de meeste aandacht krijgen en wie krijgt het grote geld bij mekaar?

Uitgegeven bij: Almo
Volzet
Genre: Blijspel
Voor: 6 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Jaak en Victorine zijn voor hun jaarlijkse vakantie op hun vaste stek op de camping. Jaak heeft het echter niet naar zijn zin en is het beu steeds begluurd te worden door de norse buurvrouw. Victorine daarentegen geniet nog steeds van de heerlijke rust op de camping. Wanneer twee jonge meisjes vlak in de buurt hun tentje opslaan, komt er leven in de brouwerij. Jaak krijgt last van zijn hormonen. Is er reden tot paniek, of is het zijn vriend Piet die op de versiertoer gaat?

Uitgegeven bij: Almo
Bet Schiedam
Genre: Tragikomedie
Voor: 4 dames, 7 heren, eventueel figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het verhaal situeert zich in de periode tussen wereldoorlog 1 en 2. In het noorden van ons land was smokkelen van boter en graan een favoriete bezigheid voor een aantal mensen.
Te voet of met de fiets werden vele kilo’s boter en zware zakken graan van Nederland naar België gesjouwd. De georganiseerde bende heeft zijn ontmoetingsplaats in het café van ‘Bet Schiedam’. De zaken draaien goed, tot één van hen wordt neergeschoten tijdens hun tocht. Er duikt ook een mysterieuze vrouw op. Heeft dit misschien iets met mekaar te maken? Van de plaatselijke veldwachter hebben ze niet veel hulp te verwachten. Hoe gaan ze hun problemen kunnen oplossen?

Decor: herberg

Uitgegeven bij: Almo
Schoon Weer
Genre: Eenakter
Voor: 1 dame, 1 heren Ook mogelijk: 2 dames of 2 heren
Duur: 15 min.


Korte inhoud
De wijkagent werkt zijn laatste dag vooraleer hij met pensioen gaat. Hij houdt verkeerstoezicht aan de kleuterschool.
Hij kijkt mijmerend uit naar de mooie dagen en jaren die in het verschiet zijn, als plots het vervelendste mens uit zijn wijk opduikt. Zij heeft commentaar op alles en verpest de wijkagent zijn laatste werkdag.

Uitgegeven bij: Almo
Terug naar boven

Deze pagina is al 3852 keer bekeken.