Secretariaat: Frans Busschots, Houwstraat 109, 2580 Beerzel, Tel: 015/24.79.55, E-mail: frans.busschots@gmail.com

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vanden Eynde Bob


Contact en info: Adres: Lodries 2, 9070 Heusden Tel: 09/231.85.22 GSM: 0496/59.76.97
E-mail: bobvandeneynde@skynet.be Website: /
Kuren
Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 6 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Fin de siècle bij familie Devreeze. Vader Philippe is zijn werk kwijt en is wanhopig. Dochter Magali heeft ambitie om een wereldberoemde violiste te worden en doet aan "mudwrestling". Pépé Fernand is verzot op de Wiener Sängerknaben en wil de wereld van de ondergang redden. Broer Stefan vliegt de cel in wegens illegale praktijken. Echtgenote Veronique werkt voor het goede doel en brengt een Kosovaarse vluchtelingenfamilie mee naar huis. Philippe trekt rampspoed aan als een magneet en alles loopt verkeerd. De pelgrimage van pépé Fernand naar Kürhen moet alles oplossen. Ondertussen bekijkt zoon Mario vanachter zijn spelconsole alles en levert commentaar.

Uitgegeven bij: Almo
Lysistrate (naar Aristophanes)
Genre: Komedie
Voor: 6 dames, 6 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
ZIJ leven aan de ene kant van de stad, van de straat, van het land. HEN leven aan de andere kant. ZIJ zijn anders dan HEN en HEN zijn anders dan ZIJ. ZIJ geloven in god, HEN geloven ook in god maar een andere. ZIJ zijn beschaafd, HEN zijn barbaars, of omgekeerd. Omdat ZIJ en HEN verschillend zijn en verschillend denken, voeren ze oorlog en ze moorden elkaar uit. Maar ZIJ en HEN weten niet precies waarom ze elkaar al zo lang bevechten. Als vredesbesprekingen ook al niet helpen, roept Lysistrata alle vrouwen op tot een algemene seksstaking en plots zijn ZIJ en HEN wel bereid om met elkaar te praten, want seks is iets wat ZIJ en HEN allebei gemeen hebben.

Uitgegeven bij: De auteur
De nachtegaal
Genre: Tragikomedie
Voor: 4 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De Nachtegaal is een volks café midden in de wijk Het Zandeken, aan de rand van de Gentse Haven, met een kleurrijk verleden en een al even kleurrijke bazin Christiane. Als op een dag de inwoners op de hoogte gebracht worden van de totale onteigening van de wijk omdat er een nieuw havendok zal aangelegd worden, komen enkele cafégasten van zowel de oudere als de jongere generatie in De Nachtegaal samen om over de gevolgen van de onteigening te praten, wat voor de nodige spanningen zorgt. Ondertussen worden ook veel herinneringen aan vroeger opgehaald, grappige, droevige, ondeugende en amoureuze situaties en voorvallen met Christiane als centrale figuur. Met de komst van een sociaal bemiddelaar, wordt iedereen met de neus op de feiten gedrukt en moeten zij kiezen voor de toekomst, een toekomst die voor velen onzeker is. Het verhaal overspant een periode van twee en een half jaar.

Uitgegeven bij: De auteur
Het bal
Genre: Drama
Voor: 2 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Lars, Karl en Ferre zijn jeugdvrienden en werken bij dezelfde computerfirma. Karl en Ferre zijn allebei topmanagers, Lars is een administratief bediende. Voor het jaarlijks personeelsbal van de firma spreken ze, samen met hun echtgenotes, telkens bij een van hen af. Deze keer is het de beurt aan Lars en Nora. Terwijl ze wachten op de anderen, vindt de grote ontnuchtering van Lars plaats. Eenmaal Karl en Laura zijn gearriveerd, gaat het nog verder richting inferno. Als tenslotte, na een verrassend telefoontje Ferre alleen aankomt, mondt alles uit in een verhelderende Apocalyps.

Uitgegeven bij: Almo
Puin
Genre: Drama
Voor: 3 dames, 6 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Een groot, luxueus flatgebouw in het centrum van een stad. Mensen komen binnen of staan op het punt het gebouw te verlaten. Door een ongekende oorzaak stort het gebouw in en worden 9 mensen in de ondergrondse parkeergarage van de buitenwereld afgesloten. Angstig en onzeker wachten zij op hun redding. In de kleine ruimte aan de geblokkeerde lift, waar zij samenzitten, ontstaat een micro-samenleving waar iedereen willens nillens deel van uitmaakt. Er wordt gespeculeerd wat er boven hen gaande is maar de bedreiging komt niet van buitenaf maar wel van binnen. Alhoewel de verschillende personages op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, komt het tot een schrijnende ontknoping die ieders leven tot puin herleidt.

Uitgegeven bij: Almo
Vluchtvlees
Genre: Drama
Voor: 3 dames, 4 heren, ad lib figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Een zoon wordt omwille van een vermeende prenatale misdaad vanaf zijn geboorte door zijn moeder verborgen gehouden voor de wereld en opgevoed in adoratie voor zijn vermoorde tweelingbroer. Zijn enige contact met de mensheid is zijn leermeester. Hij droomt van het leven en leeft van zijn dromen. Of is het leven zelf een droom? (Gebaseerd op het werk "La vida es un sueno" van Pedro Calderon De La Barca).

Uitgegeven bij: De auteur
Theeën
Genre: Eenakter
Voor: 3 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: 45 min.


Korte inhoud
Ik drink nooit thee, gij drinkt altijd thee. Dat is het begin van een reeks indoctrinatietrucs van familie en vrienden die uiteindelijk leiden tot een totaal willoos en weerloos gedrag van het hoofdpersonage Arnold, een ernstige en burgerlijke bankbediende. Als hij ’s avonds na het werk thuiskomt is niets meer zoals het was toen hij ’s morgens het huis verliet. De meubels zijn verplaatst, de televisie die hij nooit had is weg, er staan talloze dozen thee in de kast, zijn zus is weggelopen van huis, zijn dochtertje dat hij nooit had is overleden. Uiteindelijk slikt hij alles wat zijn vrouw, moeder, zuster en vriend hem voorschotelen en volgt hij gedwee twee gangsters om zijn eigen bank te gaan beroven.

Uitgegeven bij: De auteur
Terug naar boven

Deze pagina is al 3117 keer bekeken.