Secretariaat: Pol Anrys, Carleerstraat 6, 3012 Wilsele, Tel: 016/23.42.48, E-mail: pol.anrys@skynet.be

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Reynaert Marc


Contact en info: Adres: Houtkaai 34/0102, 8000 Brugge Tel: /
E-mail: mj.reynaert@telenet.be Website: www.theatermelanie.net
Andermans
Genre: Drama
Voor: 3 dames, 1 heer
Duur: 80 minuten


Korte inhoud
De dood van een dokter brengt vier mensen samen: zijn vrouw Marie, zijn dochter Anne, haar collega Gert, en buurvrouw Flosje.
Het verleden eiste zijn tol.
En buiten is de wereld in de ban van vluchtelingen.
Het verhaal komt op gang als er tijdens een actie van de ordediensten een vluchteling in het been wordt geschoten en weet te ontkomen. Anne, net als haar vader arts van beroep, treft de zwaargewonde man aan. Kiest zij voor haar beroepsgeheim, voor zwijgplicht of doet zij haar burgerplicht en geeft ze de man aan?
Individu versus gezag.
Antigone 2018.

Decor: Geen decor, enkel rekwisieten.

Uitgegeven bij: Almo
Randschade
Genre: Drama
Voor: 4 dames,1 heren, 0 figuranten
Duur: 75 min.


Korte inhoud
Zakenman Fred Debeuckelaere komt in een auto-ongeval om het leven. Zijn kinderen, Lynn en Lotte, zijn zwaar gewond, zijn vrouw, Alice, is licht gekwetst en in shock.

Vijftien jaar later. Lynn en Lotte wonen nog bij hun moeder Alice in. Lynn, die in een rolstoel zit, heeft een baan als lerares. Lotte's leven verloopt als gevolg van hersenbeschadiging zeer chaotisch. Lynn en Lotte zijn er meer en meer van overtuigd dat het ongeluk niet had moeten gebeuren. Ze herinneren zich voorvallen, conflicten waarbij hun tante Lucy en nonkel Eric, Freds broer, die allebei een functie in het familiebedrijf hadden, betrokken waren.

Voor Lotte wordt het leven ondraaglijk. Voor Lynn is de tijd gekomen om tante Lucy, jarenlang persona non grata, te confronteren met haar moeder. Het onverwerkte verleden komt weer tot leven.
In een laatste, aangrijpende fase roept Lynn de geest van haar vader op en in een denkbeeldige wereld roept zij de hoofdrolspelers ter verantwoording.

Uitgegeven bij: Almo
Sugarbaby
Genre: Drama
Voor: 3 dames, 1 heer
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Klaartje moet noodgedwongen bijklussen om haar studies te betalen en in haar onderhoud te voorzien. Ze werkt parttime als aanvulster in een supermarkt en ’s avonds als serveerster in een café-restaurant.

Maar ze houdt het niet langer vol en zoekt naar een andere oplossing voor haar probleem. Haar moeder wil wel haar huisje verkopen, maar toch liever niet en praat erover met haar vriendin, wier dochter, Anja, ook werkstudente is. Klaartje herinnert zich Anja als een activistische studente, die haar engagement de rug toekeerde en ondertussen een succesvolle sugarbaby is.

Klaartje komt via een bureau in contact met een sugardaddy, een rijke lobbyist, die haar studie- en onderhoudskosten wil betalen voor gezelschap. Ze worden een ‘gelegenheidskoppel’. Hij vindt het prima dat zij succes heeft op de party’s. Ze vertelt hem dat ze gecharmeerd is door een Engelse journalist.

Op een dag verneemt ze dat de succesrijke sugarbaby, Anja, terminaal is. Hun relatie ontspoort.

Uitgegeven bij: Almo
Terug naar boven

Deze pagina is al 1478 keer bekeken.