Secretariaat: Pol Anrys, Carleerstraat 6, 3012 Wilsele, Tel: 016/23.42.48, E-mail: pol.anrys@skynet.be

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Le Duc Gerd


Contact en info: Adres: Gebroeders De Wachterstraat 4, 2610 Wilrijk Tel: 0468-15 05 27
E-mail: gerdleduc@hotmail.com Website: http://gerdleductoneelauteur.wordpress.com/author/gerdleduc/
Jaar in, Jaar uit
Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Schrijver Flor Bic, zit in de herfst van zijn carrière en wil nog één spraakmakend werk schrijven: een reality-boek, naar analogie met het populaire concept van reality-tv. Flor wil echter weten wat er bij mensen onder de schil zit, dus mogen de betrokkenen niet merken dat hun doen en laten geregistreerd wordt. Om dit mogelijk te maken, overhaalt Flor zijn beste vriend Guy Hertogs, om een jaar lang undercover te gaan in diens eigen gezin.

Het gezin Hertogs heeft immers het ideale profiel, want alle gezinsleden staan voor een kruispuntjaar.
Guy gaat met pensioen, zijn vrouw koestert muzikale ambities en heeft zelfs een manager, zijn zoon gaat de politiek in, zijn dochter en haar beste vriendin zijn single vrouwen op jacht en zijn schoondochter is een bekend tv-gezicht. En… er loopt er ook nog een Poolse poetsvrouw rond.

Een jaar lang gluren we, zonder enige vorm van censuur, naar een kleurrijke familie. Zelfs vanachter de badkamerspiegel…

Aanrader voor wie een modern kerststuk zoekt.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Beminde parochianen, …
Genre: Tragikomedie
Voor: 7 dames, 9 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De pastoor in een gezellige dorpsgemeenschap is stervende. Hij blikt op zijn sterfbed terug op de laatste maanden van zijn leven. In het typisch Vlaams volkscafé ‘Onder den toren’ maken we kennis met zijn vrienden. Mensen van diverse pluimage, die bij nader inzien uit ieders stamcafé geplukt zouden kunnen zijn.

Dit is een fragmentarisch sfeerstuk: we zien de personages op verschillende tijdstippen, onder wisselende omstandigheden. Een tragikomedie in de geest van Vlaamse volksstukken van weleer, voor gezelschappen die een grote cast willen laten schitteren.
Boordevol humor en een beetje tragedie.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Carpe Diem
Genre: Tragikomedie
Voor: 4 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Via facebook vinden vier voormalige boezemvrienden elkaar terug. Twintig jaar geleden beleefden ze samen hun legerdienst, maar daarna zijn ze elkaar gaandeweg uit het oog verloren.

Jan wil de oude vriendschapsbanden nieuw leven inblazen en ze besluiten bij hem thuis een reünie te houden. Er wordt gekozen om dit samen met hun partners te doen. Mede daardoor, komt er echter heel wat boven water…

Vier koppels. Allen maken ze deel uit van een web, dat zich die avond ontrafelt. Een web van verborgen waarheden, gemeende goedheid, hypocrisie, vriendschap, afgunst, liefde, verdriet, lust, intrige en geluk. Het leven zoals het is, maar niet alles leek vooraf zo te zijn. Het geheel wordt op smaak gebracht, met een stevig gekruid humorsausje.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Terug naar boven

Deze pagina is al 3755 keer bekeken.