Secretariaat: Frans Busschots, Houwstraat 109, 2580 Beerzel, Tel: 015/24.79.55, E-mail: frans.busschots@gmail.com

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Vlaamse Toneelauteurs vzw

Bruyninckx Ed


Contact en info: Adres: / Tel: 093555281
E-mail: bruyninckxed@gmail.com Website: https://sites.google.com/site/schrijveredbruyninckx/home
Adiel en Jamiel zoeken asiel
Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Wanneer Firmin Karstens, een vijftiger op staande voet ontslagen wordt, zit hij met de handen in het haar. Waar kan hij nog aan de slag? Misschien als kleine zelfstandige? Zijn dochter Marina stelt voor om wiet te kweken op zolder, maar Firmin ziet meer in het uitbaten van een sekslijn … maar dat is dan weer helemaal niet naar de zin van zijn vrouw Arlette.

Als Wally, de homofiele zoon van Firmin plots bij zijn vriend Bobbie gaat wonen, komt er een kamer vrij ten huize Karstens. Sabine, de buurvrouw van Firmin en ‘hostess’ heeft het lumineuze idee om daarin een ‘opvang’ voor asielzoekers te organiseren, in combinatie met de sekslijn van Firmin … zo wil zij asielzoekers op intieme wijze vertrouwd maken met ‘vlees’ van hun nieuwe land!

Emma, de moeder van Arlette zorgt door haar bemoeizucht nog voor de nodige moeilijkheden en als dan Adiel en Jamiel, twee hulpeloze asielzoekers, eindelijk met open benen… euh … armen ontvangen kunnen worden, blijkt er toch één en ander niet helemaal te zijn wat het zou moeten zijn ! ….

Decor: De huiskamer van de familie Karstens.

Uitgegeven bij: Almo
Den bompa deug(t)niet
Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Achiel Mallaert – den bompa-  is een gepensioneerd weduwnaar. Zijn zoon Honoré en zijn schoondochter Hortense wonen bij hem in en ze maken er geen geheim van dat ze het niet erg zouden vinden als Achiel vlug de ‘pijp aan Maarten’ zou geven. Ze zijn duidelijk alleen maar uit op den bompa zijn erfenis. Voor hen deugt den bompa niet zolang hij leeft!

Den bompa laat het gedrag van zijn zoon en schoondochter niet aan zijn hart komen en met zijn eigen deugnietstreken amuseert hij zich fameus.

Als op zekere dag zijn zuster Eulalie en zijn jonge broer Basiel plots opduiken, verandert er heel veel. Eulalie en Bassie hadden tien jaar geen contact meer gehad met hun broer.

Ze vinden de situatie van Achiel nu niet bepaald ‘ideaal’ en samen met de huisdokter Vital De Maeght pakken ze het ‘probleem’ op een wel heel verrassende manier aan…!


Decor: De woonkamer van de familie.

Uitgegeven bij: Almo
Moord in de sekte
Genre: Komische thriller
Voor: 8 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De “Sekte van het Donker Licht“, een sekte die uitsluitend uit vrouwen bestaat met uitzondering van hun geestelijke leider Khamal Soetraan, is dringend op zoek naar nieuwe leden.

Wanneer een nieuw aangeworven lid op zekere dag vermoord wordt, leidt dit tot rare toestanden en moeten er heel wat vragen opgelost worden.

Decor: de woonkamer van de sekte

Uitgegeven bij: Almo
Terug naar boven

Deze pagina is al 1856 keer bekeken.